BUNYOLS DE XOCOLATA

14 de juny del 2009



Oh lalà… -diria el xef tot posant-se els dits de la mà dreta en els bigotis acabats en punta…-Aquets bunyols cruixents peg foga i amb un suau fagsit de xocolata, gesulten deliciosos acabats de feg i acompanyats amb un deliciós gelat de vainilla… mmm…teniu que pogovag-los…

Que… voleu… “pogovaglos”… de “ferg”? Doncs si es així, “necessitagem “

- 300 Grams de xocolata negre de bona qualitat trossejat.
- 200 Mil·lilitres de nata per muntar.
- Cacau en pols per espolvorejar.
- Oli per fregir.
- Farina per espolvorejar.
- 3 culleradetes de llet (per desfer la xocolata).

Per fer la massa dels bunyols; (per a 40 unitats aproximadament).

- 250 Grams de farina.
- 2 Clares d’ou.
- 1 Culleradeta de fècula de patata o de blat.
- 1 Culleradeta d’oli.
- 1 Ou.
- 1 Got de cervesa.
- 1 Culleradeta de sucre fi.
- Una pessigada de sal.

Posarem la xocolata per desfer en petits bocins dins un bol, junt amb tres culleradetes de llet, deixarem que es desfaixi a poc a poc i el traurem del foc. Paral·lelament calentarem la nata en un tassó petit, i el traurem quant veiem que es troba al punt d’ ebullició. Ho tirarem en el bol, on tindrem la xocolata i ho remenarem fins a obtenir una barreja homogènia. Netejarem les parets del bol amb una cullera, ho taparem tot deixant-ho refredar a la nevera fins que veiem que la massa queda espessa.

Quant veiem que la massa ha quedat consistent, col·locarem la xocolata dins d’una mànega pastelera i anirem formant petites boles, tot posant-les a sobre d’un paper parafinat. Tornarem a posar-les a la nevera, fins a obtenir una massa consistent. Un cop estiguin consistents i, amb una micona de cacau en pols a les mans, l’hi donarem la forma arrodonida: Les posarem al congelador.

Per fer la massa dels bunyols, barrejarem una part de la farina i també, la culleradeta de fècula de patata, dins un atuell d’alumini, formant un volcà. Afegirem l’oli, la pessigada de sal i l’ou, tot seguit anirem tirant la farina restant, sense deixar de remenar. Quant notem una pasta suau, afegirem la cervesa a poc a poc sense deixar de remenar fins a obtenir una massa homogènia.

Tirarem l’oli en una paella i deixarem que s’escalfi. Batarem les clares a punt de neu i afegirem el sucre i ho tirarem a la massa anterior. Treurem tres o quatre boles del congelador, i les arrebossarem lleugerament amb farina. Amb unes pinces, banyarem les boles a la masa i les col.locarem directament amb l’oli calent. Ho tindrem fregint, fins que veiem que estàn el bunyols daurats. Treurem els bunyols de la paella i, els deixarem a secar amb tovallons de paper. Espolvorajarem lleugerament amb cacau en pols i, tot seguit ho servim… i les “pogovem”.

(bon… ”pogofit blocaiges”)

10 comentarios:

Gemma ha dit...

Josep, aquests bunyols han de ser boníssims, no he tastat mai bunyols de xocolata!
Jo no sóc gaire de postres fergits, pero t'asseguro que en aquest cas faig una excepció, ja ho crec! I amb la bola de gelat, resulta una combinació perfecta!

Glòria ha dit...

Josep
Unes postres delicioses, ideal per a rematar un bon àpat.
Felicitats

ANNAFS ha dit...

Bunyols de xocolata! I el que més em sorpren és que s' hi posa cervesa.
Aquesta xocolata-adicta te ganes de provar-los!

El cullerot Festuc ha dit...

Wuaaaau!!! Quina pinta!!!! Ara mateix m'en menjaria un parell..o tres...o quatre...aisssss...que bons!!!
Petunets,
Eva.

Margarida ha dit...

Jo no he menjat mai bunyols de xocolata, ni he fet servir cervesa, però tenen la pinta de segg tan bonggs, que em sembla que ja me'ls estic menjant!
Peggdona, perggò no pugg paggar de mengggar. Pogggser melgs acagbbaré toggs!

la vella carmanyola ha dit...

oooooooooooohhhhhhh i de xocolata!! aquestos són bunyols de vici!

Records

Mercè ha dit...

Josep, no he tastat mai bunyols de xocolata... però tot el que porti xocolata, ja et dic que no li faig cap lleig! I menys a aquests bunyols!! Ara mateix me'n menjava una bosseta! ;) jeje
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma;-La cuina de casa- Ho són de bons la veritat, peró també és veritat que són molt complicats de fer. L'arrebossat s'ha de deixar prepera't al moment i treure del congelador les boles de xocolata i volta i volta perquè no és desfacin les boles i menjades calentes.

Glòria; -el café de nit- Tens tota la raó Glória, són molt i molt bones, per rematar un bon àpat.

Annafs; -M'agrada cuina- La cervesa s'hi posa perque la massa quedi més "ampla". Com he dit a la Gemma són una mica complicats de fer, doncs les boles van del congelador a la fragidora directament, bon profit Anna¡.

Eva; -El cullerot festuc- Aquets ja no podríes menjar-los, doncs com és l.lógic ja no hi són... PERTUnets també per a tu. Eva¡¡

Margarida; -El món de la cuina- Jo tampoc ho havia fet mai, tenen que "fegse" molt "gàpids" per tal que no es desfacin les boles al posar-les a la "fregidoga" volta i volta i "provagles"... oh lalà...¡
Que vaigi de gust Margarida¡¡

Andreu i Anna; -la vella carmanyola- La xocolata ja és un vici sigi com sigi... no?. Fins aviat¡.

Mercé -Cuina per llaminers- Acabats de "feg" és desfan a la boca. Doncs, que vaigi de gust "Megcé". Igualment per a tu també Mercé, petons¡¡.

Maria ha dit...

Ui Josep, que pensava que t'havia comentat. A vegades miro la recepta i penso ... ja li diré algo després.. i se'm passa.
Molt rebons i originals aquests bunyols.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria; -La menta fresca- Ho celebro que t'hagin agradat. Fins aviat Maria¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,