BACALLÀ AMB SALSA DE CODONYAT

14 de maig del 2009





.- Bacallà amb salsa de codonyat i ànima de cítric amb canonets de figues.-

El día 30 d’abril del 2009, vaig assistir a la classe del Club Social Caprabo, on la professora Mireia Carbó, ens va ensenyar a cuinar aquest bacallà- junt amb dos plats més- i com la Mireia Carbó jo, també us animo a fer-ho.

Per la meva part l’he trobat força facilet de fer, aquí us el presento tal i com ella ens el va ensenyar, amb l’única variant que he posat 2 lloms de bacallà envers de 4, i 100 grams de codonyat, envers de 200… i com alumne que vaig ser d’aquesta classe… he volgut fer els meus deures¡.

Per fer aquest bacallà necessitarem:

- 2 Lloms de bacallà.
- 100 Grams de codonyat.
- 3 Cebes.
- 200 Mil·lilitres de brou de peix Eroski.
- Mitja llimona.
- Figues seques (Pajareras).
- Farina (per arrebossar).
- Oli d’oliva.
- Sal.

Preparació:

Tallarem les cebes en juliana i les courem amb un raig d’oli d’oliva fins que siguin ben rosses. Afegirem el codonyat tallat a daus i també el brou de peix. Ho remenarem tot plegat, fins aconseguir una salsa. Seguidament hi posarem la ratlladura de la mitja llimona. Enfarinarem el bacallà i, el fregirem amb l’oli ben calent.

Servirem el bacallà amb la salsa obtinguda.

Per fer els canonets de figues:

Aixafarem mitges figues entre dos papers de forn, amb un pessic de sal. Ho courem al forn a una temperatura de 150º durant 3 minuts, i l’hi donarem la forma dels canonets, i seguidament els col.locarem per a sobre del bacallà. (blocaires, que vagi de gust)

15 comentarios:

Gemma ha dit...

Una classe molt interessant, amb receptes que segur que tots farem a casa. Jo ja he fet el gelat, em falta aquesta i els pebrots.
Veig que tu has fet els deures amb molt bona nota, eh? ;)

la vella carmanyola ha dit...

Quina passada!! te de ser bonissim!

El farem tant haviat com sigui possible. Ens el imprimin!!!

Records

josep ha dit...

Josep,
Molt bé, veig que vas estar atent a les explicacions de la Mireia. El resultat: boníssim!.
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gemma; -La cuina de casa- Aquestes receptes són de molt bon fer, Gemma... escoltar, entendre-ho, "estudiar-ho" i fer-lo, amb la tranquil.litat, que saps que et sortirà d'alló més bé tenint de referència una molt bona professora com és la Mireia Carbó. Fins la próxima Gemma¡.

Andreu i Anna; -La vella carmanyola- La veritat i puc dir-ho -modestia a part- estava molt i molt bo, va quedar-me una salseta molt bona, dolça i melosa...amb el gust del bacallà... una delícia. Fins aviat, Andreu i Anna¡.

Josep; -El café de nit- Atent i escoltant, -estava a darrera del tot, com vosaltres- mirant per el circuit tancat de "tele". El resultat... amb ganes de fer-ho bé. Una abraçada per la Glória i també per tu.

Maria ha dit...

Sí, sí, ets un bon alumne, s'ha de dir.. Fins la propera !

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria; -La menta fresca- Tans sols vaig fer el que vaig veure.

ANNAFS ha dit...

Qué bo!. A casa ens agada molt el bacallà. I el codonyat també. Fins i tot el faig casolà donçs, quan és l' època tenim molts codonys. Així que serà qüestió de provar-lo.

Sargantana ha dit...

Com m'agradaria assistir a una d'aquestes classes. La recepta me l'apunt, trob que és una combinació ben interessant i tenc confitura de codony

Francesc ha dit...

T'ha quedat un plat boníssim i amb una presentació de restaurant. Boníssim!!!

OLLES I SOMRIURES ha dit...

M'apunto aquesta recepta. Salut!!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Annafs; -M'agrada cuinar- Si el fas, de segur que té que sortir doble bo, per el bacallà i per els codonys de casa teva. Gràcies, i fins la pròxima Annafs.

Sargantana; -L'hort del sol- Si el fas, desitjo que disfrutis tant com jo fent-ho... i menjanme'l. Gràcies i fins la pròxima Sargantana.¡

Francesc; -A la taula i al llit- Boníssim ho estava, de presentació vaig intentar fer-ho al màxim fidel possible a la classe de la Mireia Carbó, que amb ella és éxit assegurat.

Olles i somriures; Apuntala bé doncs, segur que faràs diana. Fins la pròxima "olles".

RUBEN ha dit...

Molt bé aquesta recepta Josep, jo finalment no vaig poder anar-hi al curs. Per tant et dono les gràcies per compartir la recepta amb tots vosaltres. De fet el bacallà és el peix que més m'agrada! nyam!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Ruben; -A la cuina- Desitjo que t'hagi agradat, espero que la pròxima vegada classe podem veuren's, fins aviat¡ Josepb.

Núria ha dit...

Noi, no pares!! Ets un alumne molt aplicat...Aquest bacallà té una pinta excel.lent i fins i tot has fet els canonets de figues!!


Núria

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Núria; -cocinarte- Doncs sí una "pinta" sensacional sens cap dubte, l'hi vaig fer una "pentinada" molt millor... amb "rulos" -canonets- inclosos... la salseta bonísima de veritat de la bona¡¡ Fins aviat Núria¡¡.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,