VISIÓ D'ESPANYA

15 de febrer del 2009


Amb aquest nom, es presenta en el Museu d'Art de Catalunya, el dijous 19 de febrer a les 19:30 hores i fins el 3 de maig de 2009, aquesta exposició d'aquest artista gràfic valencià nascut  a Valencia i amb més de 2.000 obres catalogades.

Aquestes obres exposades son fruit d'un encàrrec fet per la Hispanic Society of America per la quàl realitzaría catorze murals que decoraríen les sales d'aquesta institució.

Fou realitzada entre els anys 1913 i 1919 les dimensions totals són; 3 metres d'alt, per setanta de llarg¡. Un passeig per Espanya, cosa que ell també tingué que fer l'any 1912 per poder esbossar i agafar apunts de tots aquests llocs espanyols.

La llibertat de la pinzellada i la llum de la seva terra, donen en aquesta exposició un retrat viu de l'Espanya de principis del segle XX.

6 comentarios:

Maria ha dit...

Doncs serà una bona oportunitat per veure'ls tots junts... Ja no recordo quan però fa molts anys,potser 20,vaig anar a veure aquí,a Barcelona una exposició de Sorolla amb alguns panels crec també de les regions d'Espanya. No se si formaven part d'aquest conjunt i va ser una mostra o què exactament.
Comparats amb el quadres que ens tenia acostumats, plens de llum i sol, aquests eren més seriosos o jo els recordo així.
De totes maneres, sempre, sempre val la pena..

Francesc ha dit...

He tingut la sort de poder veure dues vegades l'exposició aquesta a València. És una passada i sorprén molt la grandària de les pintures i la llibertat de les pinzellades. N'han editat un catàleg magnífic. Es pot comprar tant en valencià (català d'ací) com en castellà. Salutacions

glòria ha dit...

Vaig visitar la caseria que el pintor Sorolla tenia a Madrid i que, ara, és un museu. Més tard vaig veure una exposició de retrats paralela a la d'un altra gran pintor d'aques gèner, Singer-Sargent.
Sorolla és llum.
Bon post, Josep.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Maria -menta fresca-; aquesta mostra d'aquests quadres no crec que poguem veure-la més aquí, doncs pertanyen a la Hispanic Society of América i després de anar a Valencia, Madrid, Sevilla i Bilbao ve a Barcelona amb tota aquestga llum, que és la Visió d'Espanya vista per Sorolla.

Francesc -A la taula i al llit- que "punyatero", dues vegades¡ val la pena no?, doncs estàs de sort perquè hi ha previst tornar-les a veure a Valencia, doncs volen fer-la tornar un altre cop, per l'éxit obtingut.

Glória -Samfaina d'arts- Llum -com dius tu- amb una cua com si fós un cometa, doncs la mostra exposada fa 3 metres d'alçada per 70 de llarg¡ una llum que tenim que aprofitar-la en veure-la, doncs com els cometes trigarà molts anys -potser mai més- en tornar a passar¡.

josep ha dit...

Josep
Mercès per la recomanació, anirem a veure aquesta interessant exposició.
Una abraçada

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Josep; -café de nit- Si podeu no us ho perdeu, és realment una passada,¡és una passejada per les regions espanyoles. Realment val la pena¡



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,