POLLASTRE AMB MANDARINES

6 de desembre del 2008



.- Pollastre amb mandarines.- (*)



Ingredients: (per a 4 persones)

- 1 Pollastre tallat a vuitens.
- 2 Pastanagues.
- 1 Ceba mitjana.
- ½ gotet de xerès sec.
- 200 c.c. de caldo (**).
- 4 Mandarines.
- 2 preses de xocolata ratllada.


Preparació:

Salpebrarem el pollastre i el rostirem a la cassola amb una micona d’oli. Quan el pollastre comenci està una micona rosset, afegirem les pastanagues i la ceba ratllada a troçets mitjans. Ho deixarem sufragi una micona més, i després afegirem el brou i el xerès, dues mandarines a grills i les dues preses de xocolata ratllada.
Ho deixarem coure tot plegat a foc lent entre 35 i 45 minuts. Un cop passat aquest temps, reservarem el pollastre i passarem la salsa obtinguda per el colador xinés. Tornarem a posar la salsa i el pollastre a la cassola, després les dues mandarines restans i ho deixarem coure tot plegat uns 10 minuts més abans de servir-ho.

(Bon profit blocaires¡¡).

Les mandarines són un fruit d’hivern, aquesta fruita, junt amb les taronges –cusines germanes, totes dues- es conrean en els Països Catalans sobretot a les terres del Ebre i principalment a Xerta (Baix Ebre); Alcanar (El Montsià ); i també a Alzira (Ribera Alta) conreu de la qual hi ha notícies des del segle XVI.
Ideals per menjar-les en acabar de dinar, per esmorzar i després de sopar, és a dir; a totes hores podem gaudir aquesta fruita, durant l’ hivern.

Les mandarines son riques en sucres fòsfor, calci ferro i magnesi i també amb vitamines A; B; i també C.

(*) Aquesta recepta està treta del bloc de la Laia i la Xaro de “Cuinetes”, sempre hi explica alguna recepta interessant i aquesta recepta, tant per la combinació de pollastre i la fruita de la mandarina com també el toc de la xocolata, m’ha semblat d’ alló més adient per fer-la. Ara ja no està a “pendents”. És una realitat¡.

Gràcies Laia i Xaro per compartir aquestes receptes.

(**) El caldo, el tenía congelat fet de; col, àpit i un ós de vedella.

15 comentarios:

Anònim ha dit...

Hola Josep, acabo de descobrir el teu blog i entretinguda mirant les teves receptes una mica més que cremo el Plum Cake...
M'encanta la combinació de dolç i salat i sobre tot el pollastre.
Enhorabona per la recepta i ha que probar-la.
Fins aviat.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Al "tanto" amb el Plum Cake, que cremat no val res...
La recepta és un "encant", vaig trobar-la a "cuinetes" de la Xaro i la Laia, com et dic val la pena fer-la i probar-la. Gràcies per entrar al meu blog. Fins aviat.

El cullerot Festuc ha dit...

Quin canvi d'imatge al bloc, no??? Molt bonic Josep!!! La recpat tb genial...la combinació ha de ser ben bona...i hem d'aprofitar ara que les mandarines estan boníssimes!!!
Petunets,
Eva.

Maria ha dit...

Tens raó Eva. Tenies el fons blanc. Està més maco així. Les dones... que ens fiquem en tot..
T'ha quedat molt lluit el plat i suposo que deu estar ben bo.
(Que vols fer un enllaç perquè se't obri quan marques, per exemple, el nom de cuinetes? T'ho volia dir al mail però no l'he trobat)

Gemma ha dit...

A mi també em va agradar molt aquesta recepta de la Laia, feta amb mandarines enlloc de taronges... També la vaig ficar a la llista de pendents, però jo encara l'haig de fer ;)
T'ha quedat molt bé!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Eva; renovar o morí¡¡ quànt vaig començar, tenía un pedaç de paper que l'hi deia blog, aixó ja sembla un altre cosa, no et semla?
Tenim que aprofitar-ho, ben cert¡ una fruita la mandarina -i també la taronga- que ve més de gust a l'estiu bebent un bon suc de taronga o mandarina i és un fruit d'hivern¡¡PERTUnets també Eva¡¡

Maria; -la menta fresca- les dones per aixó sou dones... sinó...
gràcies per els "al.logis" i la veritat, molt bo¡¡, peró la recepta vaig treure-la de "cuinetes" -Xaro i la Laia-
Referent al enllaç de "cuinetes" pots entrar a Google-internet- i posar "cuinetes" i després apretar la pestanya de blogs. Salutacions Maria -la menta fresca-

Gemma; la veritat, és d'alló molt original aquesta recepta i també molt més bo per el día següent, així l'ha vaig trobar el día següent, bonísim sucant un troç de pa.¡¡ Salutacions Gemma¡¡

La cuina vermella ha dit...

Josep, molt xulo aquest canvi de look, molt elegant sí senyor! i aquesta recepta és sublim.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cuina vermella; Déu vos guard¡.Moltes gràcies per els vostres "al.lógis". La recepta és sublim i bona de debó¡¡.La vaig "pispar" de "cuinetes" de la Laia i la Xaro. Gràcies un altre cop.

Glòria ha dit...

Jo també la tinc pendent i ara quan l'he vista aquí me'n he recordat. M'agrada la combinació de dolç i salat.

Les mandarines també m'agraden molt però saps quin inconvenient els trobo?. Que deixen una olor molt forta a les mans que costa de marxar, però són tan bones...

Fins aviat

Maria ha dit...

No m'has entès Josep. Que si vols que t'expliqui a tu com posar l'enllaç del blog que cites a la teva entrada quan hi poses el nom, en aquest cas Cuinetes.
T'ho volia explicar per mail però no el tens posat. Si t'interesa, m'ho preguntes tu al meu mail.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Glória; bona combinació la de dolç i salat.
Quànt passes pel costat d'algú, adivina que has menjat mandarines, és una olor que deixa "emprenta" però com dius tu es tant bona¡¡

Francesc ha dit...

Trobe que és una recepta molt gustosa. A més, de mandarines quasi sempre en tinc a l'abast. Un dia d'aquests el faig.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Francesc; gustosa i ben bona de veritat de la bona. De segur¡ obrir la finestra de casa teva i "arreplegar" quatre mandarines acabades de collir¡¡ magnífic i deliciós.
Salutacions per l'Oretto i també per a tu Francesc.

xaro ha dit...

Josep, molt bé pel canvi de "look"!!
Ens alegra molt veure que et va agradar la recepta i tens raó en que l'endemà esta molt més bona!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

El canvi de "look", trobo que és interessant, el canvi amb les fotos, la distribució, la lletra, bones receptes -com aquesta-,hi en acabar de "penjar" la recepta, tastar aquest suculent plat per l'endemà.
Moltes gràcies Xaro i Laia per compartir aquestes receptes.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,