COSTELLES DE PORC AMB POMES

26 de setembre del 2008


.- Costelles de porc amb pomes.-

M’ha fet il·lusió començar amb aquest plat, doncs tant el porc, com la fruita -en aquest cas la poma- han estat sempre productes molt arrelats el món rural a la pagesia i a les cuines de casa nostra.

Posar la carn en tupina consistia a posar trossos de carn de porc o d’altres animals cuits i confitats en oli o llard. Aixó consistía en posar la carn que actualment es congela. Una d’aquestes carns era les costelles de porc tallades a trossos i que després es feia aquest plat que us presento ara, en versió actualitzada.

La poma un dels arbres fruites més conreats del món. I amb més de dues mil varietats diferents, -a Catalunya al voltant de dues centes- encara que sempre ens quedem amb les mes conegudes: Golden; Grany smith; Reineta –aquesta és excel.lent per fer-la amb farciments de carn i també per fer-hi compotes, si voleu i us be de gust podem fer-les amb properes receptes, puc assegurar-vos que son excel·lents amb les dues maneres que us he dit¡¡ -, també trobem la Fuji; Royal Gala...

Aquestes pomes que us presento son Grany smith àcides, m’ha semblat molt oportuna per combinar-la amb les costelles de porc.

Per a fer aquesta recepta necessitarem: (per a 4 persones)

- 4 Costelles de porc.-
- Una culleradeta de llard de porc.- (*)
- 2 pomes (Grany smith –àcides-).-
- 2 talls de mantega.-
- Sal pebre.
- Mitja copa de brandi.
- Una mica de sucre moreno.-

Primer de tot fondrem la mantega i quant la tinguem fosa posarem les pomes tallades no massa grans a foc lent, ho salpebrarem i afegirem el brandi i el sucre, ho remenarem en molt de compte. Aquestes pomes tenen que quedar “aldente” i caramel·litzades. Ho reservarem.

En un altre paella fondrem el llard de porc i cuinarem les costelles fins que quedin ben daurades per cada costat. Salpebrarem.

Les servirem acompanyades amb les pomes caramel·litzades de guarnició.

Bon profit blocaires¡¡.

(*) El llard podem substituir-lo per l’oli.

14 comentarios:

Glòria ha dit...

M'agrada la combinació del porc i la poma. Potser sí que canviaré el llard per l'oli. Vigilarem una mica les calories, no et sembla?.

Fins aviat

macuisine ha dit...

Josep!!crec crec...jo també tinc ametlles a casa!!M'en alegro que t'hagis animat a obrir el blog, estic segura que tens moltes coses per ensenyar-nos..Gràcies per la teva visita al meu!!

Fins aviat
Núria

Núria ha dit...

Josep!!crec crec...jo també tinc ametlles a casa!!M'en alegro que t'hagis animat a obrir el blog, estic segura que tens moltes coses per ensenyar-nos..Gràcies per la teva visita al meu!!

Fins aviat
Núria

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Bon dia Glória, doncs sóc del mateix parer que tú, la combinació de porc i pomes és satisfactoria. El llard (com tot) sinó abusem l'hi dona un toc d'abans. JOSEP.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Núria, gràcies per visitar el meu blog, però encara que tinc coses a dir també en tinc que aprendre moltes, una abraçada. JOSEP.

Francesc ha dit...

Josep B.: Ei! Al final me les he apanyades per arribar al teu bloc. Enhorabona! Ara mateix t'incloc al llibre de sent Soví del segle XXI. Salutacions.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

(primer) llibre de cuina que es coneix en català, i jo (l´últim) a inclourem en aquest llibre, del segle XXI, tot un honor Frnacesc, per a mi.

Pebbles ha dit...

Quina bona combinació, les pomes amb les costelles. Tenen que estar molt bones.

Fins aviat

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gràcies i fins aviat¡¡josepb

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gràcies i fins aviat -un altre cop- doncs m'he deixat el teu nom Eva¡¡
(pebbles) Josepb

Gemma ha dit...

Ep, he descobert tard el teu blog!
Benvingut a la blogsfera gastronòmica!
Veig que comences amb un plat ben cotundent, ideal pels freds que venen ara. A mi també m'agrada combinar la carn de porc amb fruites com la poma, trobo que desengreixen, oi?

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Val més tard que mai... doncs el bó es fa esperar... jejejeje. fred fred anem tirant de moment Gemma¡¡ buscar l'equilibri dels dos elements està molt bé. Benvinguda un altre cop. Fins aviat¡¡

El cullerot Festuc ha dit...

Josep!!! Que bé que t'hagis animat...Benvingut!!! Ara només et falta venir a les trobades...a veure si t'animes!!! I pel que fa a aquesta recepta: vec que els gustos de combinar el porc i la poma son de familia, oi??? :)
Petunets,
Eva.

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Gracies per la "rebuda". Sense persar-ho vam fer el mateixos ingredients, encara que en diferents plats. Pot ser que aixó de ser germans ens sentim les sensacions un d´'altre i sense saber-ho.



Deixeu el vostre comentari

Com sempre, moltes gràcies per els vostres comentaris i sigueu benvinguts en aquest blog.



EN EL CAS QUE NO US VAGI BÉ AQUEST FORMULARI,